De Beste Ladders
Ruimer laten lijken met de juiste ladderconfiguratie

Ruimer laten lijken met de juiste ladderconfiguratie

Geplaatst door 11-05-2022 09:15 door Rianne Wesselink

Kleine, krappe appartementen optimaal benutten kan de huiseigenaar voor unieke uitdagingen stellen. Mensen neigen nu naar multifunctionele meubels om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Maar voor wat extra vierkante meters en een andere uitstraling van hun woonkamer kiezen mensen voor een andere aanpak: ladderopstelling.

Ladderconfiguratie is de kunst van het plaatsen van meerdere ladders in dezelfde ruimte om delen af te schermen, terwijl de gebruiker toch op hetzelfde niveau kan komen als voorheen. Door ladders te gebruiken om de beschikbare ruimte af te bakenen kan een ruimte veel groter aanvoelen en kunnen secties worden gecreëerd die voor specifieke functies kunnen worden gebruikt. Door bijvoorbeeld twee ladders loodrecht op elkaar te plaatsen kun je de ruimte verdelen in een gedeelte om te loungen en tv te kijken en een gedeelte om te eten en te ontspannen. Als je één ladder in het midden van de kamer plaatst, kun je een geïmproviseerde eethoek creëren.

Ladders beklimmen om de andere ruimtes van je appartement te bereiken kan ontmoedigend zijn, maar hier komt de juiste soort ladder om de hoek kijken. Zorg ervoor dat je ladders kiest die licht van gewicht zijn en toch stevig genoeg om je te ondersteunen tijdens het klimmen. En als je ladders voor langere tijd worden gebruikt, is het sterk aan te bevelen om te investeren in permanente ladderoplossingen in plaats van inklapbare of in elkaar te klikken opties. Tenslotte moet de ladder die je kiest passen bij de bestaande inrichting, zodat hij niet opvalt.

Hoewel een ladderconfiguratie misschien niet in alle appartementen werkt, kan het bij een juiste opstelling een geweldige manier zijn om een kleine ruimte oneindig veel groter te laten lijken. Met de juiste ladderopstelling heb je alleen een beetje fantasie nodig, en je hebt een kamerontwerp dat zal dienen als gespreksstarter en gasten uitnodigt.